Navigation Content
Tragač

Chugyeogja

Debitantski film južnokorejskog redatelja Na Hong-jina o nekadašnjem policajcu, sada svodniku, koji se nađe u velikim problemima nakon što njegove dvije prostituke netragom nestanu

INFO

RedateljNa Hong-jin

GlumciKim Yun-seok, Ha Jung-woo, Seo Yeong-hie, Kim Yoo-jeong

Sažetak

Nekadašnji policajac Eom Joong-ho (Kim Yoon-seok) sada je svodnik. Joong-Ho zatekne se u velikim financijskim problemima nakon što dvije njegove prostitutke nestanu.

Među onima koje su mu ostale na raspolaganju jest i lijepa Kim Mi-jin (Seo Yeong-he), majka djevojčice Eun-ji (Kim Yoo-jeong). Tek nakon što je poslao Mi-Jin klijentu, svodnik shvaća da je taj klijent možda odgovoran za nestanak njegovih djevojaka.

Nesretna Mi-Jin ubrzo se zatekne u podrumu brutalnog serijskog ubojice...

Kinematografija Južne Koreje u novom je tisućljeću jedna od najhvaljenijih u svijetu. Filmovi njezinih prestižnih autora poput Parka Chan-wooka ('Oldboy', 'Simpatije za gđu Osvetu') i Kim Ki-duka ('Proljeće, ljeto, jesen, zima, proljeće', 'Samaritanka') osvajali su nagrade na prestižnim svjetskim filmskim festivalima. Za to vrijeme u Koreji se razvila kinematografija bogata raznim žanrovima, kojoj su mnogi tepali kao 'Hollywoodu u malom', a triler je jedan od žanrova koji je tamo procvao.

Debitantski film redatelja Na Hong-jina 'Tragač' mnoge je podsjetio na najuspješniji korejski triler 'Sjećanja na umorstvo', Bongovo remek-djelo. Uistinu, prvijenac Na Hong-jina baštini neke sličnosti, no riječ je o samosvjesnom, originalnom, potresnom i sjajnom filmu, nadmoćnom svim suvremenim holivudskim filmovima slične tematike.

'Tragač' je bio veliki hit u korejskim kinima, osvojivši brojne filmske nagrade u Aziji, a holivudski studio Warner otkupio je prava na američku preradu filma. Nakon 'Tragača' Na Hong-jin je režirao još jedan sjajan triler 'Žuto more', prikazan u programu 'Izvjestan pogled' canneskog filmskog festivala.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...