Ovoga tjedna na terenima Racquet Club of Memphis igra se teniski turnir muške konkurencije poznatiji pod imenom ATP Memphis. Ovosezonsko izdanje je 37. po redu, a kao i inače, igra se na tvrdoj betonskoj podlozi koja više odgovara dobrim serverima. Iako turnir ne spada među prestižnija ATP natjecanja u ovo doba godine - spada u World Tour 500, nagradni fond je vrlo solidan, a iznosi 1,2 milijuna dolara.

Prvi nositelj turnira je John Isner - četrnaesti igrač svijeta poznat po maratonskom meču protiv Mahuta na Wimbledonu 2010 - igrali su više od jedanaest sati, a meč se protegao kroz tri dana. Kad su ga polije meča pitali da podijeli kakvu impresiju iz tog meča, rekao je: 'Negdje u devetom satu meča, slušajući spikera kako na kraju gema govori rezultat, u jednome trenutku nisam znao jesam li ja Isner ili sam Mahut...

Drugi nositelj turnira je Andy Roddick koji je tri puta osvajao ovaj turnir i još dva puta igrao u finalu, treći nositelj je Stepanek, a četvrti Raonic. Osmi nositelj turnira bio je Bernard Tomic, no on se oprostio već u prvom kolu - bolji od njega u tri seta bio je naš Ivan Dodig. Ivan u drugom kolu igra protiv pobjednika susreta Melzer - Istomin, a ako pobijedi u tom susretu, mogao bi se u četvrtfinalu susresti s prvim nositeljem turnira, Isnerom.

Četvtfinalni susreti ATP Memphisa igraju se u petak, a pogledajte ih na kanalu SportKlub+.