Zadnji susret 19. kola portugalske nogometne lige odigrat će u Guimaraesu domaća Vitoria i lider prvenstva Benfica. Vitoria se, dvanaest kola prije kraja sezone, nalazi na šestome mjestu na tablici, a za mjestom koje vodi u Europsku ligu zaostaje šest bodova. Momčad iz Guimaraesa svake sezone ima ambiciju završiti među prvih pet sastava portugalske lige te igrati u 'Europi'; prva četiri mjesta rezervirana su za Benficu, Porto, Sporting i Bragu.

Benfica je prije nekoliko dana igrala utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Zenita u St. Petersburgu i izgubila rezultatom 3-2. Tako je završila odlična serija portugalskog sastava od jedanaest pobjeda za redom, no ni ovaj rezultat protiv Zenita nije toliko loš i ostavlja Portugalcima dobre šanse pred uzvrat. U portugalskom prvenstvu Benfica je vodeći sastav i ima ispred Porta pet bodova što je varljiva prednost; na prvi pogled čini se kao solidan kapital, no samo jedan kiks bi ih doveo u neugodnu situaciju jer još imaju za odigrati međusobni dvoboj s Portom...

Ove sezone Vitoria i Benfica odigrale su dva susreta, a oba je dobila Benfica - jednom u kupu i jednom u prvenstvu. Vitoria je prilično tvrd sastav i u njenim utakmicama rijetko pada puno golova, no Benfica igra dobro i efikasno i ima snage otključati obranu Vitorie. Benfica je ove sezone izgubila samo dva susreta; jedan u portugalskom kupu i spomenuti susret protiv Zenita; što može puno slabija Vitoria protiv ovosezonskog favorita portugalske lige pogledajte na kanalu SportKlub.