Tradicionalno, svakoga ponedjeljka igra se jedna utakmica španjolske nogometne lige, a ovoga puta sastaju se Zaragoza i Betis. Zaragoza se nalazi na posljednjem mjestu na tablici, a vrlo loša serija rezultata tijekom cijele sezone generirala im je zaostatak od deset bodova do zone spasa. Pošto Zaragoza i nema tako loš sastav, vjerojatni krivac za ovako loše rezultate je meksički trener Javier Aguirre koji je dobio otkaz oko Nove godine, možda prekasno... Novi trener Manolo Jimenez preuzeo je momčad u vrlo teškom trenutku, no uspio je osvojiti koji bod, a u zadnjem kolu dovesti Zaragozu do prve pobjede nakon šesnaest utakmica - zadnji put su slavili polovinom listopada. Zaragoza je i dalje u vrlo teškoj situaciji, no pobjeda proitv Espanyola u prošlom kolu sigurno je popravila raspoloženje igračima Zaragoze te će pokušati protiv Betisa doći do pobjede pred svojim navijačima. Zaragoza se još uvijek može 'iščupati' s dna ljestvice jer je do kraja sezone ostalo još šesnaest kola, no morat će početi pobjeđivati u serijama i nadati se kiksevima konkurenata.

Jedan od kandidata za ispadanje iz lige je i suparnik Zaragoze u ovom susretu, Betis. Momčad iz Seville je odlično krenula u sezonu, no nakon nekoliko kola su stali i upisali seriju od deset susreta bez pobjede. Nakon te loše faze su se stabilizirali, no i dalje se nalaze vrlo blizu opasnoj zoni i ne mogu mirno spavati... U prošlom kolu Betis je osvojio važna tri boda pobjedom protiv Athletic Bilbaoa, a u ovom susretu važno bi im bilo ne izgubiti...

Pobjeda protiv direktnog rivala za ostanak zapravo vrijedi šest, a ne tri boda; to znaju i u Zaragozi pa je ovaj susret od velike važnosti za Postigu i društvo. Pobjedom bi se još malo približili zoni spasa i bodovima gotovo dostigli predzadnji Gijon. Do kraja sezone ostalo je još puno utakmica, a ako Zaragoza dobije i drugu za redom, možda uđe u seriju dobrih rezultata i posve se vrati u borbu za ostanak u ligi. Prvi ovosezonski susret Betisa i Zaragoze bio je vrlo efikasan; Betis je slavio sa 4-3. Nadajmo se punoj košari golova i ovoga puta, a tko će imati više sreće, pogledajte na kanalu Arena 2.