Navigation Content
Maverick

Maverick

Mel Gibson u izvrsnoj, zabavnoj i šarmantnoj vestern-komediji o jednako šarmantnom kockaru i varalici koji zarađuje varajući u velikim kartaškim partijama

INFO

Redatelj Richard Donner

GlumciMel Gibson, Jodie Foster, James Garner, Graham Greene, Alfred Molina, James Coburn

Sažetak

Maverick (Mel Gibson) je kockar koji voli varati, ali bježi od sukoba. Cilj mu je nastupiti na velikom pokeraškom turniru koji počinje za nekoliko dana, ali mu za sudjelovanje nedostaje tri tisuće dolara.

Udružuje se s lijepom, lukavom i pohlepnom kockaricom Anabelle (Jodie Foster), kojoj nikad ne smije do kraja vjerovati... kao ni ona njemu.

'Maverick' je krajem pedesetih i početkom šezdesetih bila vrlo popularna televizijska serija na ABC-u, s Jamesom Garnerom u glavnoj ulozi. Ta je uloga Garneru donijela veliku popularnost. Ulogu Mavericka prihvatio je i u igranom filmu iz 1978. godine, 'The New Maverick'. 

Šesnaest godina kasnije snimljena je nova verzija priče o šarmantnom varalici, u režiji Richarda Donnera ('Smrtonosno oružje I, II, III, IV'), u kojoj je Garneru pripala uloga šerifa - koju je dio kritike isticao kao najbolju ulogu u filmu - dok je naslovnu ulogu izvrsno odigrao Mel Gibson. 

Ulogu njegove protivnice i partnerice, opasne i zavodljive Anabelle tumači Jodie Foster. Čini se da je ključni začin u ovoj satiričnoj priči punoj duhovitih situacija i dosjetljivih dijaloga bila upravo Jodie Foster kao južnjačka ljepotica koja 'dobro karta i dobro ljubi'.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...