U nedjelju popodne na Olimpijskom stadionu u Rimu Roma će ugostiti Parmu i pokušati popraviti loš dojam koji je ostavila prije par dana u Sieni. Naime, prošlog ponedjeljka Roma je gostovala kod Siene, momčadi koja se bori za ostanak u ligi i od koje je Roma pet puta skuplja, te nakon loše utakmice bila poražena s 1-0. Tim porazom Roma je propustila priliku doći na dostižna četiri boda do treće pozicije, koju, da stvar bude gora za 'Vučicu', drži Lazio... Još jedanput ove sezone Roma je imala jalovi posjed lopte i bezidejno kružila oko šenaesterca, a protivnik je zabijao... Tijekom prosinca i početkom siječnja Roma je bila ušla u dobar ritam i približila se vrhu tablice, no u zadnja četiri susreta uzeli su samo četiri boda pa za željenim trećim mjestom zaostaju sedam bodova.

Do kraja sezone ostalo je dosta utakmica i spomenuta bodovna razlika je nadoknadiva, no samo ako Roma počne koristiti eventualne kikseve rivala, a njih će sigurno biti... U susretu protiv Parme Roma je papirnati favorit, no valja obratiti pažnju na dobru formu Parme. Najbolji igrač Parme ove sezone je Sebastian Govinco koji je nogometni put gradio u Juventusu, no od ove sezone igra za Parmu. Govinco je ove sezone u dvadeset prvenstvenih utakmica postigao 9 golova i dodao 8 asistencija što je odličan skor za jednog relativno mladog igrača. S njim u dobroj formi Parma je u zadnjih deset susreta samo jednom poražena, dva puta je pobijedila te je odigrala sedam remija - od čega četiri prava talijanska - 0-0. Sve to govori da Parma zna odigrati dobar 'catenacio' i da ju nije lako probiti pa će Roma imati teži zadatak nego što to na papiru izgleda...

Hoće li Rimljani do nove pobjede ili će obrana Parme još jednom izdržati, pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem PPV usluge.