Sredinom ovoga tjedna Juventus je igrao zaostalu utakmicu 21. kola protiv Parme; odigrali su mršavih 0-0 i tako propustili priliku da se vrate na vrh tablice i da povećaju prednost ispred Milana. Naime, prije spomenute utakmice Juve je zaostajao za Milanom dva boda, no odigrao je i dvije utakmice manje, pa da je obje pobijedio, stekao bi prednost od četiri boda ispred Milana; ovako, ukoliko dobije Bolognu u drugom zaostalom susretu imat će samo dva boda više od Milana.

Novu priliku za povratak na vrh tablice Juventus ima u subotu navečer - na domaćem terenu igraju protiv Catanie. Momčad s istočne obale Sicilije nalazi se u donjem dijelu tablice, no ima lijepu zalihu od devet bodova ispred klubova koji se nalaze u zoni ispadanja, tako da njihov opstanak u ligi nije u pitanju. Catania ima relativno skromnu momčad pa njihove oscilacije u formi nisu neko iznenađenje; glavni im je cilj ostati u ligi, dobro odigrati protiv lokalnih rivala te uzeti skalp kojem od velikana Serie A. Ove sezone su u tom smislu već obavili pola posla jer su savladali Palermo, Napoli i Inter, te imaju komotnu situaciju na tablici Serie A. U zadnjih par kola Catania je odigrala vrlo solidno; remizirali su s Parmom i Romom te visoko pobijedili Genou - bilo je 4-0, a posebno se istaknuo Argentinac Barrientos s dva pogotka.

Juve ove sezone, za razliku od Milana, još nije osjetio poraženje u prvenstvu, no Milan i sa četiri upisana poraza i dalje drži korak u borbi za naslov. Razlog tomu je čak deset prvenstvenih remija Juventusa od kojih su četiri bila na domaćem terenu. Posljedica je to dosta zatvorene taktike koju preferira strateg Torineza, Conte, koji želi do naslova stići na tipično talijanski način - obranom. Vidljivo je to i iz statistike; osim utakmica Siene i Bologne, najmanje golova pada upravo na utakmicama koje igra Juventus - neznatno više od dva gola po susretu. Hoće li se ova defanzivna taktika na kraju sezone isplatiti Juventusu, ostaje nam vidjeti...

Juve treba tri boda za barem privremeni povratak na vrh tablice, a Catania se bez obzira na dobru formu ne čini kao dorastao protivnik 'Staroj Dami'... Hoće li Juve uspjeti slomiti opasne Sicilijance pogledajte na kanalu Arena 3.