Navigation Content

Divlja Francuska

Divlja Francuska

Wild France

Od vrhova Alpa i Pireneja, preko dubokih kanjona rijeke Tarn i vijugavih kanala u močvarama Poitevina, pa sve do prelijepih korzičkih otoka, ova zadivljujuća serija otkriva nam čarobnu francusku prirodu, vodeći nas na fascinantno putovanje u tajanstvenu divlju Francusku

INFO

Sažetak

Fascinantna, iznenađujuća i prekrasno snimljena, serija nudi čudesan uvid u prirodu ove prekrasne zemlje.

Kroz niz zanimljivih i dirljivih priča iz prirode, serija nam otkriva Francusku koja se odlikuje velikim prirodnim bogatstvom. Ondje se povijest, krajolici i priroda isprepleću tisućama godina stvarajući svijet u kojemu ljudi i divlje životinje žive jedni pored drugih.

Elegantno lebdeći iznad bedema srednjovjekovnoga dvorca, obitelj gusaka prelijeće Francusku dok majka i otac vode svoje mladunce na njihovo prvo putovanje. U šumi Fontainebleau dva jelena međusobno si pomažu tijekom jedne godine, a zatim postaju ljuti protivnici.

Na močvarnome području Poitevin pred našim očima preko noći se događa nevjerojatna preobrazba vretenca. U Alpama pratimo prve korake dvaju vučića koji su tek izašli iz svojega brloga, dok na Korzici divlji vepar luta planinama u potrazi za ženkama.

Serija također istražuje povezanost čovjeka i prirode. Susrest ćemo se s ljudima koji štite divlje životinje i, slijedeći ih, doznati njihove čudesne priče.

U prvoj epizodi u Pirenejima susrećemo mrkog medvjeda koji u proljeće treba obilje hrane bogate bjelančevinama. U nacionalnom parku Ecrins u Alpama suri orao lovi svisce koji su razvili sofisticirani sustav kolektivnog držanja straže kako bi se zaštitili.

U planinama nas čeka mnoštvo divljih vukova, a dva mlada vučića prvi se put navikavaju na vanjski svijet izvan svojega brloga. Na vrhuncima kanjona rijeke Verdon rijetka vrsta strnadica usavršila je svoju ekvilibrističku sposobnost hodanja.

Usred šuma bukve, hrasta, omorike i borova u bujnim nizinama Alsacea i diljem planinskoga lanca Vogeza živi mnoštvo jazavaca. Na ravnicama središnje Francuske jeleni slobodno trče kraljevskom šumom Fontainebleau.

Na kraju ćemo se susresti s Marie, spasiteljicom životinja u nevolji, koja svakoga proljeća ugosti stotine bolesnih i iscrpljenih stvorenja. Nakon što se oporave, čeka je tužan zadatak njihova ponovnog puštanja na slobodu u prirodu.


 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...