Navigation Content

Gladijatori: Povratak iz mrtvih

Gladijatori: Povratak iz mrtvih

Gladiators: Back from the Dead

Surovost rimske arene opisana je kroz priču o životu i smrti šest britanskih gladijatora

INFO

Sažetak

Šest gladijatora, poginulih u areni prije 1800 godina, vraćaju se iz mrtvih. Brutalne, krvave i spektakularne gladijatorske igre simbolizirale su surovost Rimskog Carstva. Ipak, o muškarcima koji su se krili iza gladijatorskih maski malo se zna.

Danas, osamnaest stoljeća kasnije, kosturi iskopani na rimskom groblju u Yorku, u Engleskoj, otkrivaju život i smrt šest gladijatora s daleko više detalja nego ikad prije: pravila pod kojima su se borili, njihove protivnike i udarce koji su ih ubili.

Zahvaljujući forenzičkim dokazima prikupljenim iz njihovih ostataka, oživjet ćemo legende arene: Bestiariusa - zvijer; Secutora – progonitelja; Equitesa – konjanika; Murmilla – borac s teškim naoružanjem; Retiariusa – borca s trozupcem i mrežom i Tračanina, gladijatora sa štitom i kratkim mačem.

Na osnovu ožiljaka na kostima i ispitivanja njihovih ostataka surovi životi gladijatora su rekonstruirani i dočarani pomoću igranih rekonstrukcija brutalnih borbi i najsuvremenije kompjuterske animacije.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...