Dva susreta 24. kola talijanske nogometne lige igraju se ovoga petka; Fiorentina - Napoli te Inter - Bologna. Razlog tomu su prve utakmice osmine finala LP koje Inter i Napoli igraju sredinom idućeg tjedna pa ovako spomenuti klubovi dobivaju koji dan više za pripremu i odmor. Vjerojatno se u talijanskom nogometnom savezu nadaju da bi dobri rezultati spomenutih klubova mogli pomoći da narednih sezona Serie A opet ima četiri predstavnika u LP, a ne kao sljedeće sezone samo tri...

Napoli je u prošlom kolu napokon upisao pvenstvenu pobjedu; prethodni prvenstveni trobod uzeli su davno, prije više od mjesec dana. Slabi rezultati Napolitanaca u Serie A udaljili su ih od vrha tablice pa se LP naredne sezone neće igrati na jugu Italije - osim ako nekim čudom osvoje najvrijedniji europski klupski trofej... Napoli je ušao u polufinale talijanskoga kupa i ima lijepu šansu plasirati se u finale - to je natjecanje na koje će igrači Napolia biti fokusirani, naravno uz dvoboj protiv Chelsea u osmini finala LP. Na tablici Serie A Napoli zauzima sedmo mjesto i ima osam bodova manje od trećeg Lazia, te dva boda manje od petog Intera.

Fiorentina igra vrlo slabu sezonu; momčad koja je prema Transfermarktu po vrijednosti svrstana na šesto mjesto Serie A, trenutno sjedi na jedanaestome mjestu na tablici jednako udaljena i od 'eurozone' i od 'zone ispadanja'. Ova sezona za momčad iz Firenze propala je već u studenome kad je nakon loših rezultata otkaz dobio trener Mihajlović, a njegov nasljednik Delio Rossi tek je u manjoj mjeri popravio situaciju. Čonjenica da do kraja sezone mogu igrati opušteno i bez imperativa pobjede, čini se da odgovara Jovetiću i društvu jer su u zadnjih par kola ostvarili dobre rezultate; upisali su dvije pobjede za redom i to protiv Siene te Udinesea u zadnjem kolu.

Hoće li momčad iz Firenze nastaviti s pozitivnim rezultatima ili će im probuđeni Napolitanci pomrsiti račune, pogledajte na kanalu Arena 2.