Navigation Content

Francuski Spiderman

Francuski Spiderman

Legend of the Spiderman - Alain Robert

Alain Robert je francuski 'čovjek-pauk' koji se popeo na neke od najviših nebodera na svijetu

INFO

Sažetak

Alain Robert - poznat i kao 'francuski čovjek-pauk' - penje se najrazličitijim neboderima (na opću radost javnosti i na nevolju policije), a posebna slabost su mu oni najviši, poput tornja Sears u Chicagu, tornjeva Petronas u Kuala Lumpuru i Taipei 101 na Tajvanu.

S obzirom na to da je relativno nizak i da ima već skoro 50 godina, Alain je svojevrstan fizički fenomen zato što jednim prstom može podići svoje tijelo unatoč invalidnosti uzrokovanoj padom 1982. godine. Paradoksalno je što je upravo nakon ove nezgode razvio svoj stil penjanja pri kojem se koristi samo rukama, bez ikakve zaštite.

Danas, kad iza sebe već ima više od 100 uspona na tornjeve, jednako toliko uhićenja i nekoliko posjeta zatvoru, Alain je legenda. Ali kakav se čovjek krije u tom penjaču? Što ga motivira? Otkrijte u ovom portretu koji obiluje snimkama što će vas ostaviti bez daha.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...