Navigation Content

Dvije sestre za kralja

Dvije sestre za kralja

The Other Boleyn Girl

Natalie Portman i Scarlett Johansson u priči o sestrama koje su postale žrtve najokrutnijeg ljubavnika svih vremena

INFO

RedateljJustin Chadwick

Glumci Scarlett Johansson, Natalie Portman, Eric Bana, Jim Sturgess, Kristin Scott Thomas, Mark Rylance

Sažetak

Sestre Anne (Natalie Portman) i Mary Boleyn (Scarlett Johansson) pod pritiskom su oca i ujaka, koji traže od njih da očuvaju obiteljsko ugledno nasljeđe i da osiguraju njihov prosperitet time da jedna od njih zadobije ljubav engleskoga kralja Henrika VIII. (Eric Bana).

Dolaze na dvor i shvate da je ondje život mnogo kompliciraniji, nego što je bio u provinciji. Uskoro se i njih dvije, od sestara koje se vole, pretvore u suparnice.

U početku se čini da je Mary osvojila kraljevo povjerenje, postala je njegova ljubavnica i rodila mu nezakonito dijete. Usprkos tome Mary nije svjesna koliko je njezina sestra lukava. Ne samo da je sestru uspjela izgurati u drugi plan u kraljevim očima, nego ga je uspjela odvratiti i od njegove žene, kraljice Katarine Aragonske. Anne sve čini samo da postane buduća kraljica...

’Dvije sestre za kralja’ vrlo je dobro režiran kostimirani film nastao na predlošku popularnog pseudopovijesnog romana engleske autorice Philippe Gregory. Sugestivno je to ispričana priča o rivalstvu dviju sestara plemićkoga podrijetla, u izvrsno dočaranom kontekstu engleskoga 16. stoljeća.

Raskošnih kostima, dvorskoga ambijenta i sjajno ocrtanih odnosa među likovima (osobito valja istaknuti sjajan prikaz razvoja sestrinskog odnosa koji se od privrženoga pretvori u pravo suparništvo), film je uspjelo djelo koje je prepoznala i većina kritičara, a nije izostao ni solidan uspjeh među gledateljima.

’Dvije sestre za kralja’ režirao je engleski glumac i redatelj Justin Chadwick koji je glavne uloge povjerio provjerenim glumicama S. Johansson, N. Portman, K. Scott Thomas te drugima, dok u glavnoj muškoj ulozi nastupa slavni australski glumac hrvatskog podrijetla Eric Bana.


Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...