Ako vrijeme dopusti, sredinom ovoga tjedna odigrat će se tri utakmice talijanske lige koje su bile odgođene zbog lošeg vremena, a među njima i susret Atalante i Genoe. Oba sastava sakupila su do sada 30 bodova, no puno bolje je plasirana Genoa budući da je Atalanta zbog izvjesnih nepravilnosti kažnjena oduzimanjem šest bodova.

Jesenski dio prvenstva Atalanta je odigrala vrlo dobro  na zimski odmor otišli su sa serijom od sedam utakmica bez poraza. Tijekom zimskih priprema uprava Atalante riješila se nekolicine igrača te prodala standardnog veznjaka Padoina Juventusu za 5 milijuna eura. Čini se da je to bio loš potez jer je u nastavku prvenstva Atalanta zaigrala puno slabije; u šest odigranih utakmica upisali su četiri poraza, pobjedu i remi pa sada zauzimaju petnaesto mjesto na tablici. Momčad iz Bergama udaljena je od opasne zone šest bodova što znači da bi ih još jedan poraz doveo u neugodnu situaciju... Najbolji strijelac Atalante ove sezone, Denis German, u nastavku prvenstva još nije zabio gol, pa mu se možda otvori upravo protiv Genoe koja u nastavku prvenstva igra vrlo otvoreno i u baš svakom susretu prima gol.

Genoa je do sada upisala devet pobjeda, deset poraza i samo tri remija, a posljednji put su podijelili bodove još davno krajem listopada. Takva statistika jasno govori da Genoa ove sezone ne kalkulira već igra za gol više i na pobjedu  takva taktika donijela im je lijep broj pobjeda, ali i poraza... U prošlom kolu Genoa je visoko poražena na gostovanju kod Catanije (4-0), no treba reći da su prvi gol primili iz jedanaesterca već u sedmoj minuti susreta. Je li je ovaj poraz početak loše forme Genoe ili tek prolazni kiks pokazat će i utakmica s Atalantom, naravno ako vrijeme dopusti...

Posljednjih nekoliko utakmica Genoe bilo je vrlo efikasno  u posljednjih šest susreta palo je 30 golova tj. pet po utakmici. Poželimo da se takav trend nastavi i u susretu Atalante i Genoe koji možete pratiti na kanalu Arena 2.