U utorak se igra posljednje kolo druge faze hokejaške EBEL lige nakon kojeg će se znati koji klubovi idu u doigravanje i s koje pozicije. Naš Medveščak se nalazi u vrlo dobroj poziciji; drže drugo mjesto na tablici ispred Albe iz Fehervara s kojom se i sastaju u posljednjem kolu što znači da će, ukoliko ne izgube od Mađara, zadržati drugu poziciju i imati domaću utakmicu više sve do finala...

Uvertira za ovaj vrlo važan susret bila je odlična; Medvjedi su po treći put ove sezone slavli protiv aktualnog prvaka Salzburga, a pitanje pobjednika riješili su u posljednjoj trećini. U sastavu Medveščaka nije bilo slabih karika, no treba istaknuti vratara Kristana kojeg je pohvalio i trener Raymond te strijelca Ryana Kinasewicha koji je opet zabio vrlo važan gol.

Utakmicu protiv mađarskog sastava Medvjedi ne smiju izgubiti jer bi tada Alba imala prednost domaćeg terena u eventualnom međusobnom polufinalu, no to je lakše reći nego učiniti... Alba je jedan od rijetkih sastava s kojima Medveščak ima negativan međusobni omjer; u posljednje tri sezone Alba i Medveščak su se sastali 18 puta, a Mađari su slavili deset puta. Ove sezone Medveščak je tri puta dobio Albu, a dva puta izgubio  posljednji put su igrali prije dva tjedna, a Medvjedi su glatko slavili u Fehervaru, bilo je 3-0. No od tada je Alba podignula formu što pokazuje njezin niz od tri pobjede za redom, a u posljednjem kolu su dobili vodeći Linz sa 6-3.

Poželimo Medvjedima još jednu dobru utakmicu i drugo mjesto prije doigravanja, a prijenos ove utakmice pogledajte na kanalu SportKlub.