Ovoga ponedjeljka počinje glavni dio teniskog turnira ženske konkurencije u glavnom gradu Katara, Dohi. Turnir nema neku dugu povijest; prvi je odigran nedavno  2001. godine, no zahvaljujući snažnoj financijskoj potpori brzo je dosegao vrlo solidan status u teniskom svijetu. Turnir se igra na brzoj betonskoj podlozi i na otvorenim terenima, a spada u seriju Premier 5 turnira ovogodišnjeg WTA toura.

Prošle sezone u finalu su igrale Zvonareva i Wozniacki, a slavila je Ruskinja u dva seta. Obje tenisačice i ove sezone nalaze se u ždrijebu, no prva favoritkinja ovoga puta je Bjeloruskinja Azarenka koja je i prva nositeljica turnira. Nagradni fond ove sezone je veći od dva milijuna dolara, pa i nije čudno što su u Katar doletile skoro sve najbolje svjetske tenisačice; od najboljih šesnaest s WTA liste nedostaje ih samo šest i to većinom zbog ozljeda.

Prve dvije nositeljice Azarenka i Wozniacki u prvom kolu su slobodne, a kako će u turnir ući ostale zvijezde bijeloga sporta, pogledajte na kanalu Eurosport 2.