Ovoga vikenda, ako snijeg dopusti, odigrat će se 23. kolo talijanske nogometne lige, a čak dvije utakmice igraju se u ponedjeljak; Napoli - Chievo i Siena - Roma. Razlog tomu je prva polufinalna utakmica talijanskog nogometnog kupa koju su Siena i Napoli igrali u četvrtak navečer, pa je talijanski nogometni savez spomenutim klubovima dao dan odmora više.

Napoli je izgubio gotovo sve šanse da ostvari svoje ambicije u prvenstvu osvajanje trećeg mjesta i ponovni plasman u LP. Momčad s juga Italije zaostaje u ovome trenutku jedanaest velikih bodova za trećim Lazijom, što je zaostatak kakav je u Seriji A gotovo nemoguće nadoknaditi. Do kraja sezone ostalo je još puno  petnaestak kola i svašta se još može dogoditi, pa tako da i Napoli uđe u neku ludu seriju pobjeda kojom bi se ponovo primaknuo vrhu, no realnije je očekivati da Napolitanci prebace fokus na Ligu prvaka i ostvarivanje prolaska u finale kupa. Prvi polufinalnii susret Coppa Italie Napoli je izgubio kod Siene rezultatom 2-1 što im ostavlja dobru šansu da pobjedom u uzvratu osiguraju finale, vjerojatno protiv Juventusa. U Ligi prvaka Napoli igra protiv Chelseaja koji nije nepobjediv, a Cavani i društvo su na primjeru Man Citya već pokazali da im leže otočke momčadi... Zbog svega navedenog treba očekivati da Napoli nešto opuštenije igra utakmice Serije A u sljedećem periodu i da mu one posluže za uigravanje i hvatanje forme pred puno bitnije kup utakmice.

Chievo iz Verone vrlo dobro plovi Serijom A ove sezone; nalazi se na dvanaestom mjestu, a od opasne zone udaljen je deset bodova  sasvim solidna zaliha. Takva situacija na tablici dopušta Chievu da igra bez stresa pa treba očekivati da utakmica protiv Napolija bude ispunjena šansama i nadajmo se golovima. U prvom ovosezonskom susretu Chievo je dobio Napoli na svom terenu, a hoće li im se Napolitanci revanširati, pogledajte na kanalu Arena 1.