Navigation Content

Istina o lavovima

Istina o lavovima

Truth About Lions

BBC-jeva serija 'Istina o lavovima' prvi put otkriva prirodne mehanizme koji pokreću ove jedinstvene velike mačke

INFO

Sažetak

Lavovi su u svakom pogledu divljenja vrijedna stvorenja - bilo da je riječ o njihovoj iznenađujućoj inteligenciji, o zakulisnim igrama u koje se upuštaju ili o složenu društvenom životu. 

Lavovi su najviše istraživani od bilo kojih velikih mačaka, a ipak je većina nas upoznata jedino s njihovim načinom lova, dok se veoma malo zna o zamršenim pojedinostima njihova načina života. Ova fascinantna serija nadilazi stereotipe koji se obično povezuju s lavovima i otkriva stvaran život ovih zanimljivih mačaka.

Serija prvi put spaja rezultate istraživačkog rada desetaka znanstvenika i desetljeća znanstvenih istraživanja nudeći potpuno nov uvid u ponašanje lavova. Za razliku od mnogih drugih velikih mačaka, lavovi su nevjerojatno društvena bića. Znanstveni istraživači vjeruju da se upravo time može objasniti gotovo sve što se tiče njihove biologije - od toga kako izgledaju, na koji način love, kako žive, pa do toga kako ugibaju.

Prateći nekoliko lavova tijekom jedne godine, serija promatra njihovo ponašanje, otkrivajući kako se odnose prema drugim lavovima, i kako se različito ponašaju tijekom oskudna razdoblja suša i tijekom razmjerno bogata kišnog razdoblja. Noćne snimke otkrivaju zanimljivo noćno ponašanje, i omogućavaju nam posve nov uvid u njihov život.

Lavove je potrebno upoznati kako bismo im mogli osigurati budućnost. U vrijeme kad se njihova populacija naglo smanjuje, bolje poznavanje ovih životinja moglo bi nam pomoći da iznađemo način da ljudi i divlje zvijeri u današnjoj Africi nastave živjeti jedni uz druge.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...