Odvojen od obitelji, praščić Babe se na farmi sprijatelji sa psom Flyjem, koji mu pomogne priviknuti se na novi dom. Nakon što shvati da njegova vrsta obično završi na tanjuru kao objed, Babe odluči postati koristan član farme i pokušava naučiti kako ovladati vještinama ovčarskog psa.

Usprkos sumnjama ostalih životinja na farmi i dobroćudnog, ali tradicionalnog farmera Hoggetta (Jamesa Cromwella), Babe ustraje u svojem naumu...

Zahvaljujući savršenoj kompjuterskoj grafici i animatorici, pomoću koje se čini da životinje međusobno prirodno komuniciraju, redatelj Chris Noonan mogao je životinje karakterizirati kao ljudska bića sa stvarnim emocijama. Rezultat su vrlo uvjerljive i dirljive predstave životinjskih likova, koje su prema dječjoj knjizi Dicka King-Smitha prilagodili Chris Noonan i George Miller.

James Cromwell je sjajan u ulozi farmera Hoggetta, a inspirativna priča je toliko impresionirala gledatelje i kritičare da je film 1996. dogurao do čak 7 nominacija za Oscara, od kojih je nagradu za specijalne efekte i osvojio.