Navigation Content
Majka

Madeo

Nagrađivana južnokorejska krimi-drama o majci koja traga za pravim ubojicom koji je smjestio ubojstvo njezinu sinu

INFO

RedateljJoon-ho Bong

GlumciHye-ja Kim, Bin Won, Jin Ku, Je-mun Yun, Mi-sun Jun

Sažetak

Hye-ja (Hye-ja Kim) samohrana je majka 28-godišnjeg Do-joona (Bin Won). Hye-ja se bavi travarstvom i akupunkturom, a mušterije su joj obližnji susjedi u gradiću na jugu Južne Koreje.

Njezin sin Do-joon je miran, sramežljiv, naivan i ovisan o njoj. Iako se ponekad ponaša glupo i pomalo opasno, nitko ne može vjerovati kad ga optuže za brutalno ubojstvo mlade djevojke.

Hye-ja ne može dopustiti da se išta loše dogodi njenom sinu te kreće u potragu za opasnim krivcem....

Posljednjih desetak godina kinematografija Južne Koreje jedna je od vodećih svjetskih kinematografija. Jedan od redatelja najzaslužnijih za visok status koji korejski filmovi uživaju jest i Bong Joon-ho, potpisnik remek-djela 'Sjećanja na umorstvo', nerijetko proglašavanog jednim od najboljih svjetskih filmova 2000-ih; te velikog azijskog blockbustera 'Domaćin'.

Bongov zasad posljednji film 'Majka' mnoge je podsjetio na 'Sjećanja na umorstvo'. Riječ je o briljantno režiranoj psihološkom trileru neviđeno jezovite atmosfere, sjajno profiliranih likova i dojmljivog socijalnog podteksta.

'Majka' je sjajno primljena na festivalima diljem svijeta a može se pohvaliti i brojnim nagradama od kojih vrijedi izdvojiti Azijske nagrade za najbolji film, scenarij i glavnu žensku ulogu. Potonja je pripala fenomenalnoj Hye-ja Kim, od čije će vam se glume još dugo nakon gledanja filma lediti krv u žilama. Film 'Majka' bio je službeni kandidat Južne Koreje u utrci za Oscara.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...