Jedan od najzanimljivijih susreta Serie A ovoga vikenda je dvoboj dvaju otočkih sastava; na Sradiniji igraju Cagliari i Palermo. Utakmice ovih protivnika uvijek su žestoke jer se dobar dio rivalstva Sardinije i Sicilije iskazuje na nogometnim terenima, pa poraz ni jednima ni drugima nije opcija... Prvi ovosezonski duel dobio je Palermo s 3-2, a i u ovaj susret ulazi kao blagi favorit.

Palermo je drugi dio sezone otvorio s dva poraza, no krajem siječnja se digao u formi te od tada upisao tri pobjede i jedan remi uz ukupnu gol razliku u navedenom periodu od 13-8. Padali su redom Genoa (5-3), Novara (2-0) i Atalanta (2-1), a spomenuti remi odigrali su u Milanu protiv Intera, zavšilo je s ludih 4-4. Velike zasluge za ovaj dobar i efikasan period sezone Palerma idu našem Igoru Budanu, koji je u zadnje četiri utakmice postigao četiri gola te dodao par asistencija, što je vrhunski rezultat. Uz Budana u vrhu napada Palerma igra Miccoli, a kako je kapetan Palerma nešto niže građe, talijanski mediji su se zadnjih dana šalili kako Seriom A haraju 'div i patuljak' sa Sicilije...

Cagliari se trenutno nalazi u sigurnoj sredini tablice gdje će vjerojatno i ostati do kraja sezone; deset bodova su udaljeni od opasne zone te devet do 'eurozone'. U takvim okolnostima jedna od najvažnijih misija do kraja sezone za Cagliari bit će pokušati dostići Palermo i svakako ga pobijediti na svom terenu. Prošle sezone su na svom terenu bili bolji od Sicilijanaca s 3-1, no u ovom trenutku Palermo je u boljoj formi i neće pasti lako. U zadnjem domaćem susretu Cagliari je očitao lekciju Romi pobijedivši je sa 4-2, a istaknuo se Brazilac Thiago Ribeiro s dva pogotka. Cagliari je ove sezone na svom terenu čak šest puta remizirao, a kako će proći protiv Palerma, pogledajte na kanalu Arena 3.