Prva utakmica skoro svakog, pa tako i ovog, kola njemačke nogometne lige igra se petkom; 21. kolo otvaraju Wolfsburg i Freiburg. U oba sastava glavni napadači su hrvatski igrači; prva špica Wolfsburga je Mario Mandžukić, a odnedavna u napadu Freiburga igra Ivan Santini. Freiburg je u nedavno završenom zimskom prijelaznom roku prodao svog najvrijednijeg i najboljeg igrača Demba Cissea Newcastlu za 12 milijuna eura, a kao njegovu zamjenu doveo Santinija za 250 tisuća eura (ako je vjerovati Transfermarktu). Kako se Freiburg nalazi na dnu ljestvice Bundeslige, prodaja prve špice i dovođenje puno jeftinijih i analogno puno slabijih igrača mogla bi značiti da se uprava Freiburga pomirila s relegacijom u niži rang - iz druge lige ne bi mogli prodati Dembu za tolike novce...

Wolfsburg igra još jednu slabu sezonu; nalaze se na desetom mjestu, a 'eurozona' im bježi za velikih sedam bodova - od momčadi koja vrijedi 100 milijuna eura i koju trenira Felix Magath očekivalo se više. Najbolji ovosezonski strijelac Wolfsburga je naš Mario Mandžukić koji je do sada postigao osam golova, no Mandža ne može vući 'Vukove' sam. Magath je ove sezone bio vrlo aktivan na tržištu - kupio je dvadesetak igrača u vrijednosti od oko 50 milijuna eura, no rezultati za sada izostaju. Ipak, valja očekivati da će Wolfsburg igrati sve bolje kako sezona bude odmicala, a nova tri boda morali bi uzeti protiv Freiburga od kojega su puno kvalitetniji.

U ovome susretu mogli bismo vidjeti puno poznatih lica; osim spomenutih Mandžukića i Santinija, u sastavu Wolfsburga možda zaigraju i Hrvoje Čale ili Hasan Salihamidžič, a koja momčad će imati više sreće i iskazati se u ovim teškim zimskim okolnostima, pogledajte na kanalu Eurosport 2.