Navigation Content

Potraga za Salomonovim rudnicima

Potraga za Salomonovim rudnicima

The Quest for Solomon's Mines

Potraga za dokazima o postojanju najpoznatijeg biblijskog kralja – Kralja Salomona i njegovog oca, Kralja Davida

INFO

Sažetak

Prema biblijskom predanju, David je ubio diva Golijata i ujedinio dvanaest plemena Izraela. Njegov sin Salomon naslijedio je moćno carstvo koje se prostiralo od Sredozemnog mora do Eufrata. Jesu li te legende istinite?

Privučeni biblijskim pričama i snovima o velikom bogatstvu, istraživači su oduvijek tragali za najčuvenijim i najtajanstvenijim blagom u povijesti: rudnicima Kralja Salomona. Ipak, do dana današnjeg, o njima nije pronađen ni jedan jedini dokaz. 

Štoviše, vrlo je malo dokaza i o postojanju samog Salomona i njegovog oca, kralja Davida, a mnogi tvrde da su dva najpoznatija kralja iz Starog zavjeta izmišljene oosbe kao, na primjer, engleski kralj Arthur. 

Danas dvije ekspedicije kreću u Svetu zemlju u potrazi za odgovorima. Izraelski arheolog Yosef Garfinkel i njegov američki kolega Thomas Levy, naoružani najsuvremenijom tehnologijom, žele dokazati ne samo da su David i Salomon postojali, već i da su vladali carstvom koje je dominiralo svijetom u 10. stoljeću prije Krista.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...