Prvu utakmicu 23. kola talijanske  nogometne lige odigrat će već u četvrtak Lazio i Cesena na Olimpijskom stadionu u Rimu, a ostali susreti igraju se za vikend - ako vrijeme dozvoli... Lazio se može smatrati tragičarom prošloga kola Serie A - izgubili su na gostovanju kod raspucane Genoe i tako propustili kapitalizirati veliku pobjedu iz prethodnoga kola nad Interom. Da stvar bude gora, svi direktni rivali Lazia su u prošlom kolu podbacili - Udinese je izgubio, Milan i Juve su remizirali - pa je Rejina momčad s pobjedom mogla skočiti na treće mjesto i doći na samo tri boda do Juventusa i dva do Milana. Takav rasplet bi postavio Lazio u odličnu poziciju što se tiče osvajanja tog famoznog trećeg mjesta i plasmana u LP.

U ovome susretu Lazio nema pravo na pogrešku jer Cesena je vrlo slaba i ozbiljno kandidira za povratak u Serie B, a Rimljanima trebaju bodovi za napad na treće mjesto koje trenutno drži Udinese. Pobjeda protiv Cesene ne bi trebala biti težak posao za Klosea i društvo jer gosti imaju najlošiji napad u cijeloj ligi - odigrali su 21 utakmicu i zabili su samo 13 golova što im je donijelo 16 bodova i pretposljednje mjesto na tablici. U ovoj kalendarskoj godini Cesena je odigrala šest susreta; četiri puta su izgubili, tukli su davljenika Novaru i remizirali u prošlom kolu kod Napolija primivši u navedenom periodu 17 golova - skoro tri po utakmici. Cesena nije bezopasan sastav, no ipak njihov napadački tandem Mutu - Iaquinta najbolje je partije pružao prije desetak godina...

Ovu utakmicu Lazio mora dobiti i nastaviti s pritiskom na vodeći trojac, a Cesena se čini kao posao za jednog starog rutinera kakav je Miroslav Klose... Je li remi kod Napolija bio iznimka ili je Cesena počela igrati dobru obranu te može li zagorčati život i Edoardu Reji, pogledajte na kanalu Arena 2.