U nedjelju su odigrane zadnje kvalifikacijske utakmice The Atlantic Cupa, a nakon što je svaki od šest sastava odigrao po tri susreta poznati su finalisti turnira. Prvo mjesto osvojio je zagrebački Dinamo koji je u tri susreta sakupio sedam bodova, a jednak broj bodova sakupio je i drugi Midtjylland uz nešto slabiju gol razliku. Dinamo i Midtjylland igrat će u finalu ovoga turnira što možda i nije najsretnija situacija budući da su prije par dana igrali u trećem kolu ovoga turnira. Od ostalih klubova najviše je pokazala Wisla kojoj je malo nedostajalo da uđe u finale, no sumnjivi penal dosuđen za Midtjylland u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Dinama izbacio je Poljake iz finala. I trener Dinama Čačić nije bio zadovoljan raspletom turnira te je naglasio da je suđenje u utakmici protiv danskog sastava bilo 'kriminalno' te se stekao dojam da su organizatori pokušali utjecati na rezultat i analogno s tim na izbor finalista... No bilo kako bilo, Dinamo je u finalu i ima se priliku revanširati Dancima te pokazati da je najbolja momčad od svih koje su ove zime igrale na The Atlantic Cupu!

MAXtv Prva liga počinje za nešto manje od dva tjedna, što znači da zimske pripreme ulaze u završnu fazu, a trener Dinama Čačić mora odlučiti kojih deset igrača će biti prvotimci ovoga proljeća. Čačić je već najavio da će priliku dobiti svi jer Dinamo ovoga proljeće zapravo i nema imperativ rezultata - važno je samo mirno privesti domaće prvenstvo kraju... Dinamov trener mora balansirati između ekonomskih razloga (eventualna prodaja igrača koji su svoje odradili u Dinamu - Samir, Badelj, možda Bećiraj) i čisto nogometnih razloga. Stručnjaci govore da bi veću priliku trebao dobiti Tomečak, da bi se Kovačić trebao nametnuti kao glavni veznjak, a da bi Samira valjalo prodati pod svaku cijenu jer svojim ponašanjem pridonosi slabijoj atmosferi u svlačionici Modrih. Samir je zbog ozljede vrlo malo igrao ove zime, no njegovo nogometno umijeće je neosporno pa ako bude spreman, mogao bi zaigrati u finalu i još jednom se predstaviti brojnim skautima na tribinama Algarve stadiona gdje će biti odigrano finale. Prodaja Samira bila bi najbolje rješenje i za Dinamo i za Brazilca, no teška su vremena i malo je klubova koji mogu odriješiti kesu za igrača koji oscilira i igrom i ponašanjem...

U finalnoj utakmici imamo pravo očekivati najbolju predstavu Dinama na ovim portugalskim pripremama i jednu čistu pobjedu protiv danskog sastava koji, kako je pokazao prije par dana, nije na razini hrvatskog prvaka. Hoće li Modri pokazati kvalitetu kojom raspolažu i hoće li odigrati jedan pravi meč te deklasirati limitirane Dance, pogledajte na kanalu Arena 3 te putem Pay Per View i MAXtv To Go usluga.