Navigation Content

Ratni brod 21. stoljeća

Ratni brod 21. stoljeća

21st Century Warship

Priča o izgradnji i testiranju najskupljeg i najkompleksnijeg britanskog vojnog broda – HMS Daring

INFO

Sažetak

HMS Daring košta milijardu funti i najskuplji je i najsuvremeniji vojni brod Britanske kraljevske mornarice koji je ikad napravljen. Njegovom dinamičnom figurom dominira supermoderni radar postavljen na 36 metara iznad mora. Radar predstavlja oči i uši raketnog sustava na navođenje koji predstavlja najsuvremenije rješenje u pomorskoj tehnologiji.

Ovaj dokumentarac prati život tog broda od njegove izgradnje 2004. do testiranja i korištenja novih sustava naoružanja. Vidjet ćemo kako izgleda gradnja modernog vojnog broda, u kojoj pored tradicionalnih radnika i brodskih stručnjaka sudjeluju i brojni novi eksperti za tehnologije koje ranije nisu korištene. 

Prisustvovat ćemo svečanom porinuću broda od strane grofice od Wessexa koje je organizirano u skladu s najboljim običajima iz starih vremena. Vidjet ćemo i kako radi revolucionarni britanski radar i upoznat ćemo hrabru posadu koja će isprobati sve mogućnosti svog novog broda, a kapetan broda vodit će svoje ljude kroz simulaciju ratnog okršaja na moru, koja se tek neznatno razlikuje od stvarnih pomorskih bitaka.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...