Zadnju utakmicu 22. kola španjolske nogometne lige odigrat će novi prvoligaš Granada i Malaga koju vodi bivši trener Reala Čileanac Manuel Pellegrini. Oba sastava su u prošlom kolu bila uspješna i upisala pobjede, no gledajući ukupni učinak u zadnja dva mjeseca, čak je bolje odigrala slabašna Granada nego bogata Malaga.

U prošlom kolu Malaga je na svom terenu svladala Sevillu, no zadnju prethodnu prvenstvenu pobjedu upisali su davno, još tamo krajem studenog. Malaga je ove sezone uložila dosta novaca u nove igrače, a njihova je ambicija jasna - plasman među prva četiri na tablici tj. dohvatiti mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Početak sezone bio je obećavajuć za Malagu, no s dolaskom hladnijeg vremena stigao je pad forme i slabiji rezultati. Ipak, lošu seriju Malaga nije skupo platila jer su i njeni direktni konkurenti također igrali slabo pa momčad sa mediteranske obale Andaluzije za četvrtim Levanteom zaostaje samo tri boda.

Granada ove sezone ima samo jednu ambiciju, a to je pokušati zadržati prvoligaški status. Taj 'sveti cilj' trener Granade Abel Resino pokušava ostvariti čvrstom obranom što je vidljivo i iz statistike; Granada igra jednu od najboljih obrana lige i prima relativno malo golova, no defanzivan pristup igri vidljiv je i po broju postignutih golova - samo četrnaest u dvadeset odigranih kola. U ovoj kalendarskoj godini Granada je upisala tri poraza te pobjedu protiv Betisa u zadnjem kolu, a trenutno se nalazi na šesnaestome mjestu s dva boda iznad zone ispadanja. U ovom susretu domaći sastav bi bio zadovoljan s bodom, no gosti će napasti i tražiti pobjedu. Takva situacija na neki način i odgovara Granadi jer su kontre njihovo najubojitije oružje.