U trećem kolu The Atlantic Cupa hrvatski prvak Dinamo igra protiv danskog Midtyllanda, a ukoliko utakmica završi neriješenim rezultatom, ova dva sastava će imati svaki po sedam bodova - što znači da će prema pravilima turnira igrati u finalu. To bi značilo na prijateljskom turniru igrati u par dana s istim protivnikom, što je pomalo nesvakidašnja situacija. No ukoliko 'Modri' budu slavili, mogli bi u finalu snage odmjeriti s Wislom, naravno, ako se poslože ostali rezultati.

Dinamo je prva dva susreta dobio relativno lako; Odense su riješili već u prvom poluvremenu, dok su se s Helsingborgom, unatoč velikoj dominaciji, dugo mučili i pobjednički gol zabili tek pred kraj susreta; strijelac je bio Krstanović. Kako pripreme budu odmicale, za očekivati je sve bolju igru 'Modrih' pa ako Dinamo ne izgubi od Midtyllanda, mogli bismo u finalu turnira vidjeti Dinamo u punoj snazi. Novi trener Dinama Čačić dao je nagovijestiti da će imati nešto drugačiji pristup vođenju 'Modrih'. Za razliku od Jurčića koji je pokušavao standardizirati početnih 11, Čačić priča da želi skupinu od dvadesetak ravnopravnih igrača od kojih svaki po potrebi može zaigrati. Takav pristup je zapravo bio i za očekivati jer se Dinamo do kraja sezone može fokusirati na napredak igrača (i u smislu kvalitete i u smislu cijene) budući da će domaće prvenstvo na ovaj ili na onaj način osvojiti...

Danski Midtylland mogao bi biti zanimljiv protivnik; trenutno treća momčad danskog prvenstva na ovom turniru izborila je dvije pobjede i to obje pred sam kraj susreta, što znači da imaju motiva i žele pobjeđivati, a ne samo sudjelovati. Zatim, u svom sastavu imaju nekoliko solidnih danskih igrača (najvrijedniji je veznjak Jakob Poulsen - 2 mil eura) te skupinu od sedam talentiranih Nigerijaca među kojima se ističe napadač Sly koji je i najbolji strijelac danskoga sastava. Dodajmo još da će igrači Dinama u ovome susretu sresti jedno poznato lice - riječ je o Kristijanu Ipši, bivšem igraču Varteksa koji je u Dansku stigao preko Energie Cottbusa.

Hoće li 'Modri' još jednom slaviti ili će doći do podjele bodova koja svima odgovara, pogledajte na kanalu Arena 3 te putem Pay Per View i MAXtv To Go usluga.