Momčad Tončija Bašića, nakon osvajanja prvog mjesta na turniru u Gabeli, kada su nakon penala trofej uzeli zagrebačkom Dinamu, na dobrom su putu uzeti još jedan, mali ali vrijedan trofej. Naime, u četvrtak će od 16 sati (na Arenasport 1 kanalu u Osnovnom i Osnovnom Extra paketu), u finalu turnira 'Ahmat Kadirov', igrati protiv azerbajdžanskog kluba Qabala, koju je do prije mjesec dana vodio i legendarni engleski repezentativac Tony Adams.

Splitovci, koji se do sljedeće srijede pripremaju u Turskoj, te su uz Hajduk jedina hrvatska momčad u tom kraju Europe, u tri su dana odigrali tri prijateljske utakmice protiv suparnika koji su nominalno i jači od njih. Prvo su pobijedili AIK iz Stockholma, potom su dva puta nadoknađivali zaostake za Univesitateom iz Cluja od 0:1 i 1:2, da bi na kraju slavili protiv hagijeve momčadi 3:2.

U utorak su pak s 1:0 svladali Tavriju sa 1:0, te su pokupili brojne komplimente. A oni su sasvim sigurno brojni, jer trenunto se u tom dijelu Europe priprema 600-tinjak momčadi.

'Imamo manjih problema s ozljedama, a to su Rašić, Rebić i Serdarušić, ali gotovo sam siguran da će se oni oporaviti do sutrašnje utakmice. Moram istaknuti i veliko zadovoljstvo trenera Bašića, koji nije očekivao da mu momčad već u ovoj fazi igra tako dobro, tako kombinatorno. Želimo sutra pobijediti suparnik i uzeti naslov jer osim trofeja, pobjednik dobiva i određenu, ne veliku, financijsku nagradu', prenio je Trogrlić.

Dvoboj između Splita i Qabale igra se u četvrtak od 16 sati, uz prijenos na MAXtv-u (na Arenasport 1 kanalu u Osnovnom i Osnovnom Extra paketu).

Samo na tportal.hr već istog dana možete vidjeti golove s turnira 'Ahmat Kadirov.