Nakon uvodnih utakmica prošlog vikenda, ovoga tjedna The Atlantic Cup ide dalje, a u četvrtak navečer svoje druge utakmice na ovome turniru odigrat će Odense i Rapid iz Beča. Oba sastava su poražena u prvom kolu; Odense je dobio tri laka komada od Dinama, a Rapid je u ludoj završnici poražen od Midtjyllanda. To znači da onaj sastav koji izgubi ovaj susret definitivno neće igrati finale, a s remijem vrlo vjerojatno i jedni i drugi ispadaju.

Odense je prošle sezone bio danski doprvak i igrao kvalifkacije za LP, no iako sastav gotovo nisu mijenali ove sezone igraju puno slabije i nalaze se na tek osmom mjestu danske Superlige. U utakmici s Dinamom vidjeli smo nekoliko katastrofalnih pogrešaka obrane danskog sastava, a koje su Modri kapitalizirali i riješili utakmicu; vidjelo se i da su Dancima 'noge teške' jer se nalaze u relativno ranoj fazi priprema  dansko prvenstvo nastavlja se početkom ožujka...

Za razliku od danske Superlige, austrijska Bundesliga ponovo kreće za nekih desetak dana što bi trebalo značiti da Rapid ulazi u završnu fazu priprema, a ta ga činjenica čini favoritom ovog susreta. Bečani su odigrali zanimljiv susret u prvom kolu The Atlantic Cupa protiv Midtyllanda; do nekih desetak minuta prija kraja susreta na semaforu je stajalo 0-0, a onda su se strijelci raspucali završilo je 2-1 za Dance. Rapid je trenutno vodeći sastav austrijske lige što znači da sigurno imaju kvalitete u svojim redovima, a imaju li i ambicije napraviti dobar rezultat na ovome turniru saznat ćemo uskoro.

Kako će Rapid odigrati protiv drugog danskog sastava na turniru, pogledajte na kanalu Arena 1.