Posljednji susret 21. kola talijanske Serie A odigrat će u Veroni domaćin Chievo i Novara. Riječ je o sastavima koji zabijaju najmanje golova u Seriji A pa valja očekivati pravu talijansku, tvrdu utakmicu gdje je sve podređeno obrani i ne primanju gola. U posljednje vrijeme niti jedni niti drugi ne mogu se podičiti nekim sjajnim rezultatima; Chievo je izgubio dva zadnja susreta, a Novara na pobjedu čeka od studenog.

Od kada se prije pet godina plasirao u Seriju A, Chievo iz Verone pretvorio se u stabilnog prvoligaša koji završava u sredini tablice i nema briga oko ostanka u ligi. Po sezoni upišu desetak pobjeda, dodaju još toliko remija i sa sigurne distance promatraju što se događa na dnu tablice... U ovome trenutku zauzimaju dvanaesto mjesto na tablici Serie A, a od spomenute opasne zone udaljeni su velikih osam bodova. Ako nešto treba zabrinjavati trenera Žutih Domenica di Carla tada je to slaba efikasnost u dvadeset kola zabili su samo 16 golova, no možda im se otvori baš protiv Novare koja ima najslabiju obranu u ligi. U obrani Chieva igra jedno nama poznato lice, a riječ je o bivšem igraču Dinama Boštjanu Cesaru koji je svoj put do Serie A pronašao preko Olympique Marseillea, WBA-a te Grenobla.

Novara je čini se plesala samo jedno ljeto u Seriji A, a sljedeće sezone seli se ponovo u niži rang talijanskog nogometa. Trenutno su posljednji na tablici Serie A, primili su najviše golova, a od sigurne zone udaljeni su sedam bodova. Ta razlika je teoretski dostižna, no Novara igra u strašnoj lošoj formi, niže poraze, a zadnju pobjedu ostvarili su krajem studenog. Ako družina iz Novare sljedeće sezone ne bude igrala u Seriji A, ostat će im lijepo sjećanje na treće kolo ove sezone kada su na svom terenu pobijedili veliki Inter rezultatom 3-1 i pokazali da ponekad motiv i želja mogu biti jači od realne kvalitete.

Utakmicu Novare i Chieva pogledajte na kanalu Arena 2 te putem Pay Per View i MAXtv To Go usluge.