Prošle nedjelje zagrebački Dinamo je odlično odradio utakmicu 1. kola The Atlantic Cupa protiv danskog Odensea pobijedivši rezultatom 3-1. Sve golove Modri su postigli u prvih pola sata igre kaznivši velike pogreške Danaca koji su se vrlo loše predstavili. U sastavu Dinama istaknuo se Slovak Jakub Sylvestre s dva lijepa pogotka, a treći gol zabio je Tomečak. Ova dva igrača su za vrijeme mandata Krune Jurčića vrlo malo igrala, no čini se da im se sreća počela mijenjati... Protiv Odensea Dinamo nije pokazao neku spektakularnu igru što i nije čudno u ovom stadiju priprema; za pobjedu protiv Helsingborga trebat će pokazati ipak više.

Helsingborg je prošle sezone ponovo osvojio titulu prvaka Švedske (godinu prije naslov je ugrabio nama poznati Malmoe), što znači da bi se ovi protivnici mogli opet sresti krajem sljedećeg ljeta u kvalifikacijama za LP... Švede trenira iskusni Conny Karlsson, a prema Transfermarktu u sastavu imaju samo četiri igrača koji vrijede 'sedam znamenki' - cijela momčad Helsingborga vrijedi oko 13 milijuna eura što je oko četiri puta manje od Dinama. U svom prvom susretu na The Atlantic Cupu Švedi su poraženi od Wisle s 2-0, što znači da ih i protiv Dinama očekuje porcija jer trenutno šesta momčad poljske lige sigurno nije bolja od hrvatskog prvaka. Nadajmo se još boljoj igri Modrih i još jednoj pobjedi koja bi ih posve približila finalu ovog natjecanja.

Utakmicu Helsingborga i Dinama na The Atlantic Cupu pogledajte na kanalu Arena 3 te putem Pay Per View i MAXtv To Go usluge.