Obitelj Newton odluči usvojiti malog bernardinca lutalicu kako bi njihov dom postao još radosniji i sretniji. Ubrzo se malo štene pretvori u veliku slinavu napast, koja po kući radi popriličan nered.

No djeca obožavaju nestašnog Beethovena, a sve se zakomplicira kad se zaigrani pas nađe na meti zlog doktora Varnicka (Dean Jones) koji u svom laboratoriju eksperimentira sa psima.


Od producenta Ivana Reitmana ('Istrebljivači duhova', 'Blizanci', 'Policajac iz vrtića'), na ekrane je početkom 90-ih stigla obiteljska komedija koja se pokazala toliko popularnom da su u tom desetljeću snimljena još četiri nastavka. U duhu dobrih staromodnih obiteljskih komedija iz 70-ih, nastao je 'Beethoven', šarmantna i simpatična komedija koja nas vodi kroz avanture velikog, šlampavog i neodoljivog bernardinca te njegove ljudske obitelji.

Charles Grodin, Bonnie Hunt, Christopher Castile i Sarah Rose Karr čine obitelj Newton, dok se u sporednim ulogama pojavljuju dobro znana glumačka imena poput Olivera Platta i Stanleya Tuccija te Davida Duchovnyja ('Dosjei X', 'Kalifornikacija').