Zadnju utakmicu 21. kola španjolske nogometne lige odigrat će u ponedjeljak navečer Osasuna i Atletico Madrid. Domaći sastav je trenutno visoko plasiran na tablici španjolske lige - zauzimaju šestu poziciju, a četvrti Levante bježi im za samo četiri boda. Ovako dobar plasman Osasuna ima zahvaljujući odlično odigranom jesenskom dijelu prvenstva koji su odigrali, može se reći, iznad svojih mogućnosti. Iako je baskijski klub i na strani igrao vrlo dobro, najbolje rezultate i većinu bodova osvojili su na domaćem terenu na kojem do zimske pauze nisu pretrpjeli poraz. No, kako to obično biva s ipak prosječnim klubovima, dobra serija Osasune je stala, a u novoj kalendarskoj godini još nisu pobijedili te su izgubili i prvi susret na domaćem terenu.

Atletico iz Madrida cijelu sezonu igra po principu 'toplo - hladno' - par dobrih utakmica redovito prati kakav poraz, a ponekad i dva... Gledano po kvaliteti sastava Atletičari spadaju u top 5 Primere, a kako je ostalo još dosta utakmica do kraja sezone, možda uspiju i dosegnuti to famozno četvrto mjesto, što je njihova glavna ambicija ove sezone. Ukoliko je zaključivati prema, kalendarski gledano, ovogodišnjim rezultatima, moglo bi se reći da se Atletico počeo buditi! Nakon što su krajem prošle godine (kalendarske) ispali iz kupa od drugoligaša Albacetea, Falcao i društvo su shvatilida je 'vrag odnio šalu' te su se definitivno uozbiljili... U prvom susretu nakon zimske pauze remizirali su na gostovanju u Malagi što je dobar rezultat, budući da su im Andalužani direktni konkurenti, a zatim su u naredna dva kola upisali dvije uvjerljive pobjede; pobijedili su Villareal s 3-0 te Sociedad s 4-0. S ove dvije uvjerljive pobjede Atletico je došao na pet bodova zaostatka za četvrtim Levanteom, a ako u ovom susretu pobijedi, preskočit će Osasunu na tablici i zadržati odličnu formu što je od iznimnog značenja - za pravi plasman mora se pobjeđivati u serijama...

Iako je loše ušla u nastavak prvenstva, Osasuna je i dalje vrlo neugodna na domaćem terenu i nije ju lako pobijediti, no ako Falcao i ostali zaigraju na razini prethodna dva meča, bodovi im neće izmaknuti. Najvrijedniji igrač Atletica, Kolumbijac Falcao, ove sezone je postigao 14 golova, a hoće li dodati još koji, pogledajte na kanalu Arena 3.