Navigation Content

Najopasniji otrov na svijetu

Najopasniji otrov na svijetu

World's Worst Venom

Od mekušaca do sisavaca, čiji otrov ima najgore posljedice? Pridružite se biologu Dr. Jamieu Seymouru i otkrijte koje otrovno stvorenje predstavlja najveću prijetnju za ljude

INFO

Sažetak

Otrov je jedan od najučinkovitijih prirodnih načina za ubijanje. Jednom kad se ubrizga u krvotok, može oštetiti živce i tkivo u roku nekoliko minuta te uzrokovati ogromnu bol u sekundi.

Otrov je zarazan biološki toksin i oružje mnogih životinjskih i biljnih vrsta. No, koji od njih je najsmrtonosniji za čovjeka? Jedno biće naoružano je ubojitim koktelom.

Među najotrovnijim svjetskim bićima su ona najozloglašenija, no postoje i mnoge manje poznate ubojice. Sve, od školjki do riba, može biti naoružano biološkim oružjem, 100 % prirodnim i, u većini slučajeva, ubojitim.

No, kada se radi o ljudima, oduvijek su se vodile debate o tome koje stvorenje predstavlja najveću opasnost, što je inspiriralo jednog čovjeka da osmisli novi sustav za rangiranje najopasnijih svjetskih otrova.

Pratit ćemo dr. Jamiea Seymoura, biologa za otrove na Sveučilištu James Cook u Queenslandu u Australiji. On će koristiti svoj novi sustav kako bi shvatio različite prijetnje otrovnih stvorenja na svojem pokušaju otkrivanja najopasnijeg otrova na svijetu.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...