U 20. kolu Serie A najbolji klub s juga Italije, Napoli, putuje na obale Ligurskog mora u goste Genovi. Napoli je sredinom ovog tjedna pobijedio Inter u kupu (2-0) i tako prekinuo seriju pobjeda milanskoga kluba, a ta pobjeda postaje još vrijednija ako se zna da je Interov trener Ranieri otvoreno iskazao ambicije Intera u kupu. Junak tog susreta bio je Cavani koji je zabio dva gola i tako potvrdio već izrečenu premisu; kad Cavani zabija, Napoli pobjeđuje!

Napolitanci cijele sezone igraju dobar nogomet, no posebno su dobri od sredine studenog; u zadnja dva mjeseca poraženi su samo jednom i to od Rome. Realno gledano, Napoli zaslužuje bolju poziciju na tablici od trenutnog sedmog mjesta, no veliki broj remija koštao ih je bodova - čak pet puta su remizirali u spomenutom periodu.

Genoa i Napoli su već odigrali jednu prvenstvenu utakmicu ove sezone; bilo je to zadnje kolo prije zimske pauze, a Napolitanci su slavili s visokih 6-1 uz dva gola Cavania. Napoli je od tog susreta u seriji dobrih rezultata, dok je Genoa u istom periodu tri puta izgubila i samo jednom pobijedila (Udinese).

Genoa se nalazi predaleko od vrha tablice i dovoljno daleko od zone ispadanja pa će do kraja sezone moći igrati opušteno i za gol više. Tu tezu potvrđuju i njihove zadnje dvije prvenstvene utakmice; u zadnjem kolu izgubili su od Palerma s 5-3, a kolo prije svladali su Udinese s 3-2. Napoli treba bodove jer još nije odustao od borbe za treće mjesto i ponovnog plasmana u LP, dok Genoa može igrati puno opuštenije. Valja još spomenuti da navijače ovih dvaju klubova veže dugogodišnje prijateljstvo pa će i na tribinama biti veselo!

Ovaj susret bi trebao donijeti atraktivan i napadački orijentiran nogomet te puno golova, a hoće li tako i biti, pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV-a.