Narednog vikenda (i u petak) igra se 4. kolo ili šesnaestina finala FA Cupa što je već vrlo ozbiljna faza natjecanja. Ždrijeb FA Cupa nije dirigiran i spojio je nekoliko iznimno jakih parova, a s druge strane spojio je i par niželigaških parova što je zapravo izvrsno pravilo jer svaka momčad ima jednaku šansu, a oni sretniji i malo veću! Najjači par ove faze natjecanja je dvoboj Liverpoola i Manchester Uniteda; Redsi puno bolje igraju u kupu nego u prvenstvu iako ih ždrijeb ne štedi... Drugi par po jačini šesnaestine finala FA Cupa je duel Arsenala i Aston Ville koja se počela buditi i ne bi bilo preveliko iznenađenje kad bi 'Topnici' ispali iz ovog natjecanja.

S druge strane, ždrijeb je htio da neki niželigaški klubovi uđu u osminu finala; posebno zanimljiv dvoboj bit će između trećeligaša Stevenagea i Notts Countyja, te između Hulla i Crawleyja, a među šesnaest bi mogao i Swindon preko Leicestera te Sheffield Utd. preko Birminghama. Nama najinteresantniji dvoboj je onaj između Watforda i Tottenhama jer bismo na djelu mogli vidjeti Niku Kranjčara i Vedrana Ćorluku; Redknapp, kao i većina prvoligaških trenera, kupove igra s rezervnim sastavom barem do polufinala.

U ovoj fazi natjecanja iznenađenja su lako moguća i bit će zanimljivo vidjeti koji će se prvoligaš okliznuti i ispasti iz natjecanja već u 4. kolu. Više informacija o nadolazećim susretima šesnaestine finala FA Cupa pronađite na kanalu SportKlub+.