Prošlog tjedna počelo je natjecanje u drugoj fazi košarkaške Eurolige, a ovoga tjedna igraju se utakmice drugoga kola. Kako se u skupinama druge faze nalaze po četiri tima - što znači da se igra samo šest utakmica, jasno je da greške nisu dozvoljene jer samo jedna ili dvije slabije utakmice mogu eliminirati favorita iz četvrtfinala. U skupini H igraju Barcelona, Maccabi, Cantu i Žalgiris, a nakon prvoga kola čini se da u ovoj skupini ne bi trebalo biti iznenađenja; Barca je u tijesnoj utakmici ipak dobila Cantu, a Maccabi je slavio u gostima kod Žalgirisa. Maccabi i Barcelona su veliki favoriti ove skupine za odlazak u četvrtfinale, a figuriraju i kao jaki favoriti za Final Four što znači da ovaj susret nudi najvišu razinu europske košarke.

Kao i u nogometu, dominacija košarkaške Barcelone ove sezone nije toliko izražena kao lani no i dalje je riječ o najboljem španjolskom košarkaškom sastavu te jednom od najboljih u Europi. U španjolskoj ACB ligi u zadnje vrijeme su izgubili nekoliko utakmica, a između ostalog i derbi protiv Reala te su tako prepustili vrh tablice Madriđanima. Izgubila je Barca jedan susret i u prvoj fazi Eurolige, no taj poraz ih ništa nije koštao. S izraelskim Maccabijem Barcelona se relativno redovno susreće; i prošle sezone igrali su u istoj skupini druge faze Eurolige, a Katalonci su slavili u oba susreta - no kasnije su ispali u četvrtfinalu, a Maccabi je otišao do finala.

Maccabi je ove sezone vrlo, vrlo dobar i drži formu na visokoj razini u svim natjecanjima te opet izgleda vrijedan Final Foura. Iako Barcelonu nikad ne treba otpisati ili potcijeniti, čini se da bi Maccabi mogao nakon skoro pune četiri godine doći do pobjede nad Kataloncima. Hoće li tako i biti, pogledajte na kanalu SportKlub+.