Jedini niželigaš koji se ugurao u četvrtfinale španjolskoga nogometnoga kupa je Mirandes iz gradića Miranda na rijeci Ebru. Hrabrom trećeligašu ždrijeb je dodijelio u četvrtfinalu jakog, ali ne i nepobjedivog protivnika - Espanyol. Prva utakmica ovih suparnika igrana u Barceloni prije tjedan dana donijela je vro dobar nogomet, odlično predstavljanje Mirandesa i nevjerojatnu završnicu Espanyola. Gosti su preko jedne polukontre poveli sredinom prvog poluvremena i gotovo cijeli susret se dobro branili, da bi petnaestak minuta prije kraja povećali vodstvo na 2-0. U tom trenutku se činilo da će se dogoditi senzacija i da će trećeligaš izbaciti uglednog prvoligaša, no ludih pet minuta Espanyola (od 84. do 89. minute) okrenulo je utakmicu u korist domaćina; nakon prvog gola Weissa uslijedilo je brzo izjednačenje preko Fontea, a dvije minute poslije, Verdu zabija za nevjerojatno slavlje Espanyola i veliku tugu gostiju.

Koliko Mirandes može u uzvratu, saznat ćemo uskoro, no ako budu igrali kao u prvih osamdesetak minuta u Barceloni, Espanyol se neće smijeti ni na trenutak opustiti. Mirandes je na putu do četvrtfinala, nakon nekoliko niželigaša, izbacio i dva prvoligaša - Villareal i Santader - tako da njihov uspjeh u kupu nije slučajan. Ipak, puno veće šanse za polufinale ima Espanyol jer ima i kvalitetu i povoljan rezultat pa neće morati napasti pod svaku cijenu.

Mirandes je pokazao da se zna braniti i da zna odigrati dobru kontru, no kako izgledaju kad moraju napasti provjerite na kanalu SportKlub+.