Zadnju utakmicu 16. kola portugalske nogometne lige odigrat će dva Sportinga; onaj iz Olhaoa i puno poznatiji iz Lisabona. Ako bi se gledalo prema kvaliteti sastava oih dvaju timova ne bi bilo nikakve dvojbe o favoritu ovog susreta jer je Sporting pun odličnih igrača, no i Olhanense ima svoje adute. Prije svega valja istaknuti najjaču kariku Olhanensea - njihovog trenera i poznatog bivšeg portugalskog reprezentativca Sergia Conceicaoa koji je upravo ove godine započeo trenersku karijeru, a za sad mu ide vrlo solidno. Od jednog relativno slabog sastava Conceicao je složio stabilnog prvoligaša koji vrlo solidno plovi portugalskom ligom i nema strahova od ispadanja iz lige.

Sporting je ove sezone uložio dosta novaca u pojačanja i složio vrlo jaku momčad, a sve u cilju osvajanja trećeg mjesta na tablici. Naime, ove sezone iz portugalske lige u Ligu prvaka idu tri najbolja sastava, a ne kao do sada samo dva; trećega kandidata za LP dobili su radi konstantno dobrih rezultata u tom natjecanju, a nauštrb Talijana koji su izgubili jedno mjesto. U prošlom kolu portugalske lige Sporting je igrao vrlo važan susret; gostovao je kod Brage koja mu je direktni suparnik za treće mjesto - gostovao i izgubio. Situacija još nije alarmantna za Sporting jer za Bragom zaostaje samo tri boda, no više si ne smije priuštiti gubljenje bodova u susretima kakav je ovaj s Olhanenseom.

U zadnje dvije sezone Sporting i Olhanense su tri puta remizirali, a podijelili su bodove i u prvom ovosezonskom susetu, bilo je 1-1. Sporting mora nadoknaditi gubitak bodova iz prošloga kola i ne smije dopustiti Bragi da se 'odlijepi', što znači da će zaigrati ofanzivno i tražiti pobjedu, a otegotna okolnost za 'Zelene' iz Lisabona je nekoliko ozlijeđenih igrača među kojima su veznjaci Fabian Rinaudo i Marat Izmailov te talentirani napadač Ricky van Wolfswinkel. Susret Olhanensea i Sportinga pogledajte na kanalu SportKlub.