Navigation Content

Harry Potter i zatočenik Azkabana

Harry Potter i zatočenik Azkabana

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter ima 13 godina, a nakon ljetnih praznika ponovno se vraća u školu Hogwarts. No ovog puta mračna tajna iz prošlosti nadvit će se nad Harryjevom sudbinom.

INFO

Redatelj Alfonso Cuarón

Glumci Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Gary Oldman, Emma Watson, Michael Gambon

Sažetak

Serijski ubojica Sirius Black pobjegao je iz tvrđave Azkaban - čarobnjačkog zatvora. Harryjev je život u opasnosti kad sazna da je Siriusa Blacka poslao lord Voldemorta kako bi ga ubio.

Radi Potterove zaštite, Azkaban šalje stotine Dementora, čudovišnih mističnih zatvorskih čuvara, da ga uhvate. Harry uz pomoć svojih prijatelja odluči saznati pravu istinu o Siriusu Blacku.

Režiju ovog trećeg nastavka o mladom čarobnjaku potpisuje Alfonso Cuarón koji nije prije pročitao knjigu ni pogledao prva dva filma. U ovom nastavku prvi put vidimo mračne scene u kojima pratimo kako mladi Harry odrasta.

Ujedno ovo je i posljednji nastavak 'Harryja Pottera' koji je bio pušten na VHS-u. Umjesto preminulog Richarda Harrisa ulogu profesora Dumbledorea u ovom filmu je utjelovio glumac Michael Gambon.

Film je nominiran za dva Oscara. Godine 2012. film je osvojio nagradu Art Directors Guild. Dobitnik je nagrade BMI i BAFTA. Ukupno je film osvojio 11 nagrada i 31 nominaciju.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...