Prije desetak dana na stadionu Friuli dogodilo se nešto zaista nesvakidašnje - Udinese je izgubilo domaću utakmicu, a krivac je bio Chievo koji je s 2-1 slavio u kup susretu. I ne samo to, par dana poslije Udinese je doživio poraz na gostovanju Genoe - dva poraza za redom Udinese je iskusio samo od Arsenala na početku sezone, a i ti porazi su bili nezasluženi... Jesu li u pitanju samo slučajni kiksevi ili je Udinese ušao u krizu, pokazat će i utakmica protiv Catanie, no ako Di Natale i društvo u ovom susretu ne uzmu sva tri boda, njihovo treće mjesto doći će u pitanje.

Prošle sezone Udinese je igrao odličan ofanzivni nogomet, no kako su u ljetnom prijelaznom roku unovčili nešto svojih ofanzivaca (Sanchez u Barcelonu, Pepe u Juventus, Inler u Napoli), trener Udinesea Guidolin modificirao je taktiku  - rezultat je upravo sjajan; u devet domaćih susreta Udinese je slavio osam puta uz jedan remi te gol razliku od 18-3 ! Za talijansku ligu to je stvarno dobar rezultat.

U devetnaestom kolu Friuli igraju protiv Catanije koja, kao i većina momčadi s juga Italije, puno bolje rezultate ostvaruje na domaćem terenu, a u gostima su bitno skromniji. Catania se nalazi u sredini tablice na dovoljnoj distanci od opasne zone, no i miljama daleko od vrha tablice i 'eurozone'. Njihova glavna ambicija je očuvati prvoligaški status, dobro odigrati derbije, te slaviti protiv lokalnih rivala. Udinese ne spada ni u jednu od navedenih skupina, što znači da Catania neće biti ekstra motivirana u ovom susretu pa valja očekivati povratak Guidolinove momčadi na pobjedničke staze.

Utakmicu Udinesea i Catanie pogledajte na kanalu Arena 3 ili putem PPV-a.