Prije nekoliko dana trener Barcelone Joseph Guardiola slavio je 41. rođendan, a njegovi igrači nisu se potrudili biti kreatvni već su mu poklonili prvo što im se našlo pod rukom - pobjedu protiv Reala na Santiago Bernabeu - kao da ne znaju da Guardiola tih poklona već ima punu vitrinu... Četvrti El Clasico ove sezone donio je viđeni obrazac: dobar početak i rani gol Reala, Barcelonino preuzimanje inicijative, rezultatski preokret Katalonaca te na kraju potpuni raspad Reala, deprimirana lica Casillasa i društva na kojima se jasno vidi da su duboko svjesni vlastite inferiornosti u odnosu na Barcelonu. Nakon utakmice Mourinho ponovo nije smogao snage iskreno čestitati protivniku već je opet tražio alibije i tako pred cijelim svijetom izgubio još jednu bitku - onu od vlastitog ega; taština je zeznuta stvar...

Uzvratni susret četvrtfinala kupa igra se za tjedan dana, a u međuvremenu Barcelona mora odigrati zaostalu utakmicu prvoga kola španjolske nogometne lige protiv Malage. Momčad s andaluzijske obale Mediterana u posljednje vrijeme igra vrlo slabo, a lošu igru prate i loši rezultati. Malaga je ove kalendarske godine odigrala četiri susreta te upisala tri poraza i jedan remi, a paradokslano, najbolja izdanja imali su u izgubljenim kup susretima protiv Reala. Malaga je ove sezone pojačala momčad u svim linijama potrošivši oko 60 milijuna eura, a sve u cilju osvajanja četvrtog mjesta na tablici i eventualnog plasmana u LP. Trenutno se nalaze na osmome mjestu, a četvrti Levante im bježi dostižnih pet bodova tako da još uvijek imaju dobre šanse za napredak, no morat će podignuti razinu forme.

Utakmica protiv Barcelone definitivno nije pravo mjesto za početak pozitivne serije, no nikad se ne zna... Barca ove sezone ostvarje strašnu dominaciju u susretima protiv Reala, no prečesto im se događaju kiksevi u tzv. malim utakmicama. Za očekivati je da će nova pobjeda protiv Reala dati krila Kataloncima i da će oni podići razinu svoje igre na još viši nivo te da više neće griješiti u utakmicama kakva je ova protiv Malage budući da su svjesni da ih samo jedan kiks Reala vraća u igru za naslov.

Susret Malage i Barcelone pogledajte na kanalu Arena 2 ili putem Pay Per View usluge.