Ovoga vikenda u glavnom gradu španjolske pokrajine Andaluzije, Sevilji, vladat će u pravom smislu riječi opsadno stanje jer se igra veliki gradski derbi, sastaju se Betis i Sevilla. Ovaj susret spada među najžešće gradske derbije 'staroga kontinenta' pa iako nema svjetski renome poput milanskog, rimskog ili londonskih derbija, sudar Betisa i Seville te njihovih doslovno zaraćenih navijača je pravi mali nogometni rat! Možda je i bolje da se ovaj susret igra u zimskim okolnostima, a ne krajem ljeta, kako je bilo planirano, jer će hladnije vremenske prilike koliko - toliko smiriti strasti na tribinama, a prava borba se i tako odigrava na travnjaku... Dodatni napon ovome susretu daje činjenica da je Betis zadnje dvije sezone proveo u drugoj ligi pa se shodno tome par godina nije sastao s najljućim rivalom.

Betis ove sezone igra na mahove i u velikim serijama; bilo pozitivnim, bilo negativnim... Sezonu su otvorili upravo sjajno - sa četiri pobjede za redom bili su uz Levante hit početka sezone, no tada je usljedio nevjerojatan pad; u deset narednih utakmica doživjeli su devet poraza i osvojili samo jedan bod, a taj negativan niz ih je kandidirao za ispadanje... I kad su svi vidjeli Betis ponovo u drugoj ligi, 'Zeleni' iz Seville se dižu iz mrtvih i upisuju tri vrijedne prvenstvene pobjede za redom i to protiv Valencije, Atletica i Sportinga iz Gijona. Zadnji prvenstveni susret Betis je ipak izgubio budući da je igrao protiv Barcelone, no pružili su žestok otpor i zabili dva gola na Nou Campu što je lijep učinak.

Sevilla, kao i Betis, igra vlo promjenjivo ove sezone, samo što joj serije traju ipak kraće... Andalužani su imali vrlo solidan start sezone, no kako je prvenstvo odmicalo, ušli su u ritam 'toplo - hladno' - nakon pobjede obično gube i teško sastavljaju više od dva pozitivna rezultata u nizu... Sevilla ova sezone igra vrlo tvrd nogomet  (gol razlika 19-19), što i ne čudi ako se zna da im u veznom redu igra bundesligaški dvojac Trochowski - Rakitić. Trener Seville Marcelino preferira zatvorenije taktičke varijante i ne ostavlja puno slobode igračima te traži punu odgovornost igrača na terenu - posljedice ove taktike vidljive su i kroz statističke pokazatelje...

Betis ili pobjeđuje ili gubi, a Sevilla igra nogomet s 'njemačkim štihom', što znači da bi ovaj susret mogao donijeti veliku borbu na terenu, malo golova i moguću podjelu bodova... Andaluzijski derbi pogledajte na kanalu Arena 2 te putem Pay Per View usluge.