Navigation Content

Vjerni Danny

Vjerni Danny

Danny the Dog

Jet Li kao trenirani stroj za ubijanje kojega njegov gospodar tretira doslovce kao psa

INFO

RedateljLouis Leterrier

GlumciJet Li, Morgan Freeman, Bob Hoskins, Kerry Condon, Vincent Regan, Dylan Brown

Sažetak

Danny (Jet Li) je trenirani ubojica kojega njegov gospodar Bart (Bob Hoskins) tretira doslovce kao psa. Obučivši ga za ilegalne borbe do smrti, Bart nadzire Dannyjeve borilačke vještine preko ogrlice čijim skidanjem aktivira njegov ubilački nagon.

Kako je Danny u organiziranim borbama praktički nepobjediv, Bart je na njegov račun prikupio poprilično bogatstvo. Time je postao meta protivnika u podzemlju koji organiziraju njegovo ubojstvo.

Našavši se prvi put u životu sam, Danny se skloni k slijepom pijanistu Samu (Morgan Freeman) i njegovoj pastorci Victoriji (Kerry Condon), koji ga poput djeteta počnu učiti osnovnim životnim stvarima. Međutim, Bart je preživio pokušaj ubojstva i nakon buđenja iz kome želi Dannyja natrag...

Iza ovog projekta stoji scenaristički neumorni Luc Besson ('Veliko plavetnilo', 'Peti element') koji se u pauzi između režiranja dvaju filmova ovaj put posvetio tekstu koji je obrascem istovjetan njegovim ostalim radovima. Film, naime, govori o neobičnom pojedincu koji će stjecajem okolnosti vlastitu posebnost testirati u posve drukčijoj okolini. Tipična Bessonova individualistički intonirana priča zaživjela je u filmu koji vrlo dobro spaja naoko nespojivo - furiozne akcijske prizore, teško zamislivo nasilje, uvjerljivu dramsku potku i humor temeljen na komediji zabune.

Iako film obiluje borbama u kojima protivnici koriste vlastito tijelo kao oružje, malo je eksplicitnih prizora, a neusporedivo više koreografiranih borilačkih majstorija. Zato ne čudi angažman Jet Lija ('Heroj', 'Romeo mora umrijeti') u glavnoj ulozi (Luc Besson je pisao scenarij misleći upravo na njega) koji se, k tome, glumački posebno pripremao za ovaj nastup s obzirom da mu je partner oskarovac Morgan Freeman ('Djevojka od milijun dolara', 'Iskupljenje u Shawshanku'). Neobičan glumački par dinamizira film, baš kao i nastup izvrsnog Boba Hoskinsa ('Mona Lisa', 'Tko je smjestio Zeki Rogeru?').

Iza kamera se našao pravi majstor kad je riječ o frenetičnim akcijskim trilerima, Bessonov sunarodnjak Louis Leterrier ('Transporter', 'Transporter 2') koji će se 2008. predstaviti spektaklom 'The Incredible Hulk' s Edwardom Nortonom kao Marvelovim strip-junakom. Pronašavši pravu mjeru između metaforične priče o čovjeku svedenom na krvoločnog psa i borilačkih prizora režiranih u stilu hongkonških uspješnica, autori filma nisu razočarali, a osobito ne raspoložena glumačka ekipa.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...