Navigation Content

Arthur Rubinstein

Arthur Rubinstein

Arthur Rubinstein

Priča o životu i djelu Arthura Rubinsteina, jednom od najvećih klasičnih pijanista 20. stoljeća

INFO

Sažetak

Kao Poljak židovskog porijekla, Arthur Rubinstein iskusio je tragedije 20. stoljeća. Ipak, bio je čovjek koji je uživao u svim slastima života i koji je nastavio svirati nakon osamdesete godine, a živio je do svoje 95.

Rođen 1887. u obitelji poljskih trgovaca, Rubinstein je postao jedan od najslavnijih pijanista 20. stoljeća. Svoju virtuoznost za klavirom 'poklonio je' mnogim kompozitorima, od Mozarta i Brahmsa do Liszta, Ravela i Debussyja. Oživio je romantičarski repertoar profinjenim tumačenjem i razumijevanjem Chopinovog djela.

Ovo je priča o najvažnijim momentima u Rubinsteinovu životu ispričana kroz njegova sjećanja iz djetinjstva. O genijalnom pijanistu pričaju nam obiteljski prijatelj Jacques Chancel, kao i dirigenti Daniel Barenboim i Zubin Mehta.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...