Navigation Content

Rutka - dnevnik holokausta

Rutka - dnevnik holokausta

Rutka - a Diary of the Holocaust

Dirljiva priča o četrnaestogodišnjoj Poljakinji Rutki Laskier, koja je stradala u Auschwitzu 1943. godine.

INFO

Sažetak

Dirljiva priča o četrnaestogodišnjoj Poljakinji Rutki Laskier, koja je stradala u Auschwitzu 1943. godine, zajedno s majkom i bratom. Školska bilježnica u kojoj je Rutka bilježila posljednjih nekoliko mjeseci u getu u Bedzinu, objavljena je u javnosti 2005. godine, šest desetljeća nakon što ju je sakrila pod parketom u svojoj kući.

Rutkinu priču u ovom filmu priča njena polusestra, izraelska akademkinja Zahava Scherz, koja putuje u Bedzin kako bi otkrila svoju i Rutkinu prošlost. Zahava nije ni znala za Rutku dok nije napunila 14 godina i u obiteljskom albumu pronašla fotografiju djevojčice koja je izgledala baš kao ona. Rutkin otac, koji je započeo novi život u Izraelu nakon što je preživio Holokaust, ispričao je Zahavi da je za vrijeme rata imao obitelj koju su ubili nacisti.

Zahava je tek poslije više od četrdeset godina saznala da je njena polusestra pisala dnevnik. Rutkina drugarica Stanislava Sapinski izvadila ga je iz unaprijed dogovorenog tajnog mjesta i godinama čuvala, jer je smatrala da priče koje sadrži nisu interesantne za širu javnost.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...