Navigation Content

Put do uništenja

Put do uništenja

Road to Perdition

Odanost i povjerenje stavljeni su na kušnju nakon što sin gangstera posvjedoči ubojstvu

INFO

RedateljSam Mendes

Glumci Tom Hanks, Paul Newman, Jude Law, Tyler Hoechlin, Jennifer Jason Leigh, Daniel Craig

Sažetak

Michael Sullivan (Tom Hanks) je najamnik šefa irske mafije Johna Rooneya (Paul Newman) koji ga voli gotovo kao sina i u njega ima više povjerenja no u vlastitog sina Connora (Daniel Craig).

Sve se mijenja kad Sullivanov sin Michael (Tyler Hoechlin) postaje svjedok ubojstva koje je počinio Connor u prisutnosti njegova oca. Da bi se riješio svjedoka, Connor ubije Sullivanova sina (ali ne svjedoka, nego zabunom njegovog brata) i suprugu.

Sullivan bježi s Michaelom mlađim i nastoji najprije ishoditi zaštitu i pravdu kod čikaškog bossa Franka Nittija, no ubrzo shvaća da je i on za njim poslao plaćenog ubojicu, dijaboličnog fotografa Maguirea (Jude Law).


Sam Mendes, renomirani i nagrađivani britanski kazališni redatelj svojim je prvim cjelovečernjim filmom 'Vrtlog života' trijumfirao na dodjeli Oscara 2000., a ovaj mu je film još zreliji i redateljski dotjeraniji i pripada samom vrhu suvremenih filmova o mafiji, iako je od šest nominacija Oscara osvojio (i to posthumno) samo snimatelj Conrad L. Hall.

Uz dojmljivu rekonstrukciju atmosfere i načina života uspjehu filma pridonijele su i sjajne uloge Toma Hanksa, Paula Newmana i ostalih, te ritam koji je bio bitan za stvaranje iznimno napetog i uzbudljivog filma.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...