Nakon dugog iščekivanja, napornih priprema i uigravanja, napokon počinje Europsko rukometno prvenstvo koje se igra u susjednoj Srbiji. Šesnaest reprezentacja podijeljeno je u četiri skupine, a naša reprezentacija se nalazi u grupi s Islandom, Norveškom i Slovenijom. Prvi susret igramo u ponedjeljak navečer protiv Isanda i tu utakmicu Hrvatska mora pobijediti. S Islandom smo se već susretali i redovito smo ih tukli što na Olimpijskim igrama, što na Svjetskim i Europskim prvenstvima, a nadajmo se da će se naš pozitivni niz nastaviti i u Srbiji.

Već za vrijeme pripremnog turnira u Osijeku bilo je vidljivi da naš ponajbolji igrač, Ivano Balić, ne može izdržati cijelu utakmicu pod punim opterećenjem i da će ga Goluža morati dozirati prema potrebama. Ta situacija je sigurno hendikep za našu reprezentaciju, no srećom u našoj repki nađe se još kvalitetnih rukometaša... Stručnjaci kažu da je najvažnija prva utakmica i da moramo kapitalizirati dobar ždrijeb i osvojiti prvo mjesto u skupini, i zbog toga što se križamo sa skupinom - Španjolska, Mađarska, Francuska, Rusija...

Nadajma se da će Ivano biti spreman za ovaj susret jer s njim u sastavu ne samo da lakše pobjeđujemo nego i rukomet postaje zaista sjajan sport za gledati! Susret Hrvatske i Islanda pogledajte na kanalu HRT 2.