Za razliku od prošle sezone portugalske nogometne lige kada je Porto ostvarivao veliku dominaciju i bez poraza osvojio naslov, ova sezona je vrlo izjednačena, a trenutno se na vrhu tablice nalazi Benfica s dva boda više od Porta te osam bodova više os Sportinga. Razlog nestanka Portove dominacije je naravno njihova politika trženja najvrijednije robe pa su tako prošlog ljeta prodali svog najboljeg strijelca Falcaoa u Atletico Madrid za 40 mijuna eura, a solidne novce su dobili i za svog mladog i talentirnog trenera Andre Villas-Boasa. Benfica je također prodavala 'srebrninu'  (Coentrao u Real za 30 milijuna eura), no zadržali su glavne igrače pa trijumvirat Saviola - Cardozo - Aimar i dalje čini ofanzivnu snagu lisabonskog kluba.

U petnaestom kolu Benfica ima relativno lak zadatak, sastaje se sa četrnaestim Setubalom od kojeg nisu izgubili prvenstvenu utakmicu već više od deset godina. Portugalci su prije tjedan dana već odigrali jedno 'proljetno' kolo; Benfica je nastavila s efikasnim predstavama - Leiria je dobila četiri komada na svom terenu, a Setubal je remizirao s Academicom.

Iako je Sporting vrlo solidan ove sezone, borbu za naslov portugalske lige vodit će samo Benfica i Porto. Ni jedni ni drugi još nisu izgubili susret, a međusobnu utakmicu su remizirali - na Portovom Dragaou bilo je 2-2. Nakon tog susreta i jednima i drugima je postalo jasno da će naslovu biti bliži onaj koji bude prosuo manje bodova u tzv. malim utakmicama, baš kakva je ova...

Hoće li 'Lisabonski orlovi' nastaviti visoko letjeti pogledajte na kanalu SportKlub.