Zimski prijelazni rok mogao bi donijeti promjenu sredine jednom od naših nogometnih internacionalaca; riječ je o robusnom centarforu Rangersa Nikici Jelaviću. Našeg reprezentativnog napadača u posljednje vrijeme povezuju s mnoštvom klubova od Liverpoola do Chelsea (navodno se AVB vrlo pohvalno izrazio o Nikici), no najviše puta u kontekstu Jelavićeva transfera se pojavio Queens Park Rangers. Ovih dana stigla je vijest da je QPR sve već dogovorio s Jelavićem i da još trebaju slomiti otpor direktora Rangersa. Ako je tome tako, utakmica između Rangersa i St. Johnstona mogla bi biti oproštaj našeg napadača od škotskog nogometa pa poželimo Nikici da se oprosti barem jednim pogotkom!

Rangers je držao prvo mjesto škotske Premier lige sve do nekoliko dana prije Nove godine kad su igrali Old Firm derbi protiv Celtica; izgubili su s 1-0 i istovremeno su izgubili i vodeću poziciju u prvenstvu. Sada je Rangers u ulozi lovca, što znači da ne smije gubiti utakmice jer bi se bodovni razmak do Celtica mogao još povećati; moraju pobjeđivati u nizu i čekati kiks najvećeg rivala.

Iako su Rangers i Celtic daleko najkvalitetniji sastavi škotske lige, sezona je duga i teška i iznenađenja se svako malo događaju, a osim toga, svake sezone neki od prosječnih škotskih prvoligaša istakne se dobrim igrama. Ove sezone u toj ulozi je St. Johnstone koji je inače bliže dnu nego vrhu tablice, no ove sezone nalazi se uz bok Heartsu i Motherwellu koji figuriraju kao prvi do Rangersa i Celtica. Rangers i St. Johnstone su ove sezone već igrali dvije međusobne utakmice; Rangers ih je dobio u gostima, no na Ibroxu izvukli su 0-0.

Hoće li Rangers osvojiti nova tri boda i hoće li se Jelavić oprostiti s pogotkom, pogledajte na kanalu SportKlub+.